Informatie

Veel gestelde vragen

Betalen, inschrijven en financieël

Inschrijven voor een opleiding, training of korte cursus kan met onze online inschrijfformulieren op onze website.

Zodra we je inschrijving hebben ontvangen krijg je hiervan via de mail een bevestiging. Vervolgens ontvang je een factuur van onze administratie voor de betreffende opleiding, training of cursus. Alle facturen hebben een betalingstermijn van 14 dagen. Is je betaling niet binnen 14 dagen ontvangen dan krijg je een herinnering. Mocht je besluiten om toch niet mee te willen doen met een opleiding, training of cursus dan verzoeken we je dit binnen 14 dagen te melden. Je kunt altijd kosteloos annuleren binnen 14 dagen na datum van je inschrijving. Mocht je de betaling via Ideal of Paypal hebben gedaan dan ontvang je ook een factuur als bewijs van betaling voor je eigen administratie. Als je de betaling via een creditcard of paypal doet en als je betaling om wat voor reden dan ook, niet bij ons binnen komt, neem dan binnen 14 dagen contact met ons op. Je bent niet automatisch verzekerd van een plek als je betaling niet bij ons binnen is gekomen.
Alle DJ trainingen gaan altijd door op de geplande data. Voor elke opleiding, training of cursus op het gebied van produceren geldt een minimale inschrijving van 4 personen. Mocht er een opleiding, training of cursus niet doorgaan i.v.m. te weinig inschrijvingen dan schuift, in overleg, je inschrijving door naar de volgende of een nieuwe inschrijfdatum.
Sommige opleidingen of trainingen mogen in twee of meerdere termijnen worden betaald maar de meeste van onze trainingen moeten in één keer binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur worden betaald.
Restitutie van (een gedeelte van) de kosten van de opleiding, training of cursus is alleen mogelijk wanneer een tussentijdse beëindiging het directe gevolg is van een ernstige ziekte of calamiteit, waarbij geldt dat Pyntago een bewijs daarvan kan verlangen in de vorm van een medisch attest of anderszins. Het medisch attest zal in beginsel door de behandelend arts worden afgeleverd en zal in ieder geval het volgende vermelden: de identiteit en hoedanigheid van degene die het attest aflevert, de identiteit van degene die de opleiding, training of cursus volgt, de oorzaak van de ongeschiktheid van deze persoon om de opleiding, training of cursus te vervolgen, en de vermoedelijke duur van deze ongeschiktheid.

Op de factuur die je van onze administratie krijgt staan alle termijnen duidelijk aangegeven met de data waarop deze moeten worden voldaan.

Nee, je hebt daar geen recht op. Wel is de Pro DJ School gecertificeerd door het CRKBO. Dat wil zeggen dat al onze opleidingen en trainingen voldoen aan de hoogste eisen en je via de belastingdienst een deel van je opleidingskosten kunt terug vragen.

Als je de meegeleverde software al in je bezit hebt dan kom je in aanmerking voor een korting. Deze korting zal in overleg worden bepaald. Tevens vragen wij een bewijs van aanschaf en legaliteit ter controle of je deze software ook daadwerkelijk bezit. Bij twijfel zullen wij navraag doen bij de leverancier.

Als je niet meer in staat bent om je rekeningen te betalen en ons dit op tijd laat weten dan zoeken we gezamenlijk naar een passende oplossing. Als je je rekeningen niet betaalt, niet meer komt opdagen of niets van je laat horen dan dragen wij alles ter incasso over waarbij je zelf voor alle kosten opdraait. Ons advies en onze wens is om altijd in gesprek te blijven om samen te zoeken naar oplossingen zodat we vervelende vervolgstappen kunnen vermijden.

Nee, zodra je je hebt ingeschreven voor een opleiding, training of cursus heb je 14 dagen na inschrijving de tijd om kosteloos te annuleren. Ben je bezig met je opleiding en je besluit om te stoppen dan kan dat alleen onder bepaalde omstandigheden.
Het annuleren van je opleiding, training of cursus is alleen mogelijk wanneer deze tussentijdse beëindiging het directe gevolg is van een ernstige ziekte of calamiteit, waarbij geldt dat Pyntago een bewijs daarvan kan verlangen in de vorm van een medisch attest of anderszins. Het medisch attest zal in beginsel door de behandelend arts worden afgeleverd en zal in ieder geval het volgende vermelden: de identiteit en hoedanigheid van degene die het attest aflevert, de identiteit van degene die de opleiding, training of cursus volgt, de oorzaak van de ongeschiktheid van deze persoon om de opleiding, training of cursus te vervolgen, en de vermoedelijke duur van deze ongeschiktheid.

Faciliteiten en certificering

De Pro DJ School heeft vestigingen in Amsterdam en Amersfoort

Je kunt altijd bij ons langskomen voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we alle mogelijkheden met je bespreken zodat je de beste keuze voor een opleiding of training kunt maken.

Zodra je bij ons een opleiding, training of cursus komt volgen mag je tijdens de periode dat je bij ons studeert kosteloos gebruik maken van onze faciliteiten. Het kan voorkomen dat dit niet mogelijk is doordat er een evenement op locatie plaats vindt of doordat al onze medewerkers deelnemen aan een evenement. Dit zullen we dan zo goed als mogelijk voortijdig aankondigen.

De Pro DJ School heeft een diversiteit aan hard- en software tot zijn beschikking waar je gebruik van kunt maken. Tevens zijn er twee studio’s aanwezig waar je gebruik van kunt maken om te produceren, mixen en masteren. Kom gerust kijken wat wij allemaal in huis hebben!

Voor het volgen van een opleiding is het aan te raden om een eigen laptop mee te nemen. Mocht je deze niet hebben dan is er wel een laptop of computer tot je beschikking op locatie. Je hoeft geen eigen DJ apparatuur mee te nemen, op locatie is meer dan voldoende apparatuur aanwezig.

Na het positief afronden van een opleiding krijg je een diploma wat erkend is door diverse instanties. (Ableton Live, Steinberg, Pioneer en het CRKBO) Na het volgen van een training of cursus krijg je geen diploma.

De Pro DJ School leidt op tot zelfstandig ondernemer en zorgt voor verdieping van je professionele kennis, wij hebben geen baangarantie. Natuurlijk kom je wel in ons netwerk terecht en leer je veel mensen kennen die je verder kunnen helpen.

Het diploma of certificaat dat je ontvangt is een bewijs dat je de opleiding of training naar behoren hebt doorlopen, je bent dus geen gecertificeerde leraar. Om dit te worden kun je wel contact opnemen met de betreffende leverancier of instantie om te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Onze opleidingen zijn niet specifiek uit te drukken als MBO of HBO opleidingen. Alleen opleidingen als een ROC of een universiteit mogen deze kwalificaties gebruiken. Hoe verder je vordert tijdens je opleiding hoe moeilijker de lesstof wordt.

Algemene vragen

Bijna alle opleidingen beginnen op starters niveau, je kunt gerust inschrijven. Sommige trainingen en cursussen vereisen wel enige voorkennis, mocht je twijfelen neem dan gerust contact met ons op.

Als je een les mist dan kun je deze inhalen door gebruik te maken van alle informatie die je krijgt via je persoonlijke dropbox. Soms bestaat de mogelijkheid de gemiste stof binnen de reguliere lestijden te bespreken. Wil je de les in een speciale extra privé les inhalen dan kun je deze tegen een vergoeding met je leraar inplannen..

De lessen zijn genre onafhankelijk en tijdens de lessen worden meerdere stijlen en soorten muziek behandeld.

Je kunt via ons vaak educatie hard- en software aanschaffen. Dit kan alleen omdat wij als officieel trainingcentrum zijn erkend, deze kortingen krijg je dus niet in de winkel en ook niet zomaar bij elke ander opleidingcentrum! Deze korting kan oplopen tot wel 40%! Vraag hiernaar tijdens je opleiding of training.

Het kunnen werken met een computer is essentieel bij het maken van elektronische muziek.

Het is handig om een eigen laptop te hebben en mee te nemen naar je lessen. Je kunt bij ons inpluggen op alle aanwezige apparatuur. Heb je geen laptop? Wij hebben een aantal laptops of computers klaar staan waar je op kunt werken.

Via de website houden we je op de hoogte of er weer plaatsen beschikbaar komen. Bel of mail ons om te kijken of er nog een mogelijkheid is om deel te nemen.

Je kunt geen plaats reserveren voor een opleiding. Zodra je je via de website inschrijft ben je verzekerd van een plaats. Gezien het beperkte aantal opleidings plaatsen dat wij per jaar beschikbaar hebben is het dus raadzaam je op tijd in te schrijven.

Aftrekbare studiekosten

De volgende kosten mag je aftrekken:
► lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
► kosten voor studieboeken of vakliteratuur
► kosten voor EVC-procedures (Erkenning Verworven Competenties)
Je kunt je competenties laten vastleggen in een verklaring (de EVC-verklaring). Deze moet je laten opmaken door een erkend instituut.

Voor meer informatie en de voorwaarden kijk op de site van de belastingdienst!
www.belastingdienst.nl

Je mag je studiekosten en andere scholingsuitgaven onder de volgende voorwaarden aftrekken:
► Jij of je fiscale partner maken de kosten voor de studie of die van je fiscale partner.
► De opleiding of studie is gericht op je beroep of je toekomstige beroep.
► Er is sprake van een leertraject. Hierbij doe je kennis op onder begeleiding of toezicht.
► Je totale kosten min eventuele vergoedingen zijn hoger dan de drempel van € 250.
► Het bedrag dat je mag aftrekken als studiekosten en andere scholingsuitgaven na vermindering van de drempel, is maximaal € 15.000.

Kijk op de site van de belastingdienst voor de laatste voorwaarden.
www.belastingdienst.nl

Duurzame goederen zijn goederen die een aantal jaren meegaan. Je mag niet alle kosten aftrekken in het jaar dat je deze aanschaft maar in plaats daarvan moet je afschrijven. Dat betekent dat je rekening houdt met de restwaarde en de jaren waarin je het duurzame goed gebruikt (levensduur). In elk jaar mag je een deel van de kosten aftrekken.

Gaat het om een duurzaam goed dat ook door mensen die deze studie of opleiding niet volgen, wordt gekocht? Bijvoorbeeld een computer of bijbehorende apparatuur? Dan komt de afschrijving van deze duurzame goederen alleen voor aftrek in aanmerking als je deze speciaal nodig hebt voor uw studie of opleiding. (denk hier aan muziek software als VST instrumenten of een DAW, computer of Macbook speciaal voor in de studio, hardware synthesizers, microfoons, speakers, DJ apparatuur enz enz)

Gebruikte je het duurzame goed voor een deel ook privé? Dan mag je het deel voor privégebruik niet als kosten aftrekken. Voor computers en randapparatuur, zoals een scanner of een printer, geldt een levensduur van 3 jaar en een restwaarde van 10%.

Kijk op de site van de belastingdienst voor de laatste voorwaarden.
www.belastingdienst.nl