FAQ items aan het laden...

DE MEEST UITGEBREIDE EN COMPLETE DJ OPLEIDING IN EUROPA!

De ultieme opleiding voor alle serieuze DJ’s, hier leer je alles om straks compleet aan de slag te kunnen.
In deze dj opleiding krijg je veel dj training en leer je echt alles wat er bij het vak DJ komt kijken waaronder de basis van het DJ’en, alle gevorderde technieken op het gebied van draaien en performen als artiest en er zitten ook theoretische lessen bij. Je krijgt dj training in muziek stijlen/keuze, commercie, muziek uitbrengen, netwerken, opbouwen van je DJ set en het werken met Rekordbox. Je komt terecht in ons netwerk en we wij geven onze studenten altijd de kans om zich optimaal te ontwikkelen.
Kortom, dit is de meest uitgebreide DJ training die er in heel Europa te volgen is! Daarom kun je soms na een succesvolle afronding ook voor ons aan de slag als ‘DJ Instructor’ bij de diverse events of mag je tijdens een event je eerste optreden geven.

HOOFDONDERWERPEN

BASIC SKILLS

Voordat je aan de slag kunt moet je wel weten waar alle knoppen voor zijn en waar je ze kunt vinden. We lopen tijdens de dj les de belangrijkste zaken met je door en we leggen uit wat je er mee kunt doen. We laten je de verschillen zien tussen alle mixers, spelers en controllers zodat je straks zonder problemen je weg weet te vinden op alle apparatuur

Twee tracks gelijk laten lopen noemen we beatmatchen. Je moet leren tellen en we leren je hoe muziek in elkaar zit zodat je op het juiste punt kunt instarten. Met de huidige apparatuur en alle hulpmiddelen lijkt dit een koud kunstje maar gaande weg halen wij de hulpmiddelen weg en leren we je luisteren naar de muziek en gaan we beatmatchen op gehoor. We gebruiken geen sync.

Zodra je snapt wat beatmatchen is kun je aan de slag met mixen. Twee of meerdere tracks door elkaar heen lijkt niet zo moeilijk maar je moet met aantal zaken rekening houden. We leggen uit hoe je het beste een mix kunt maken en we laten je de verschillende mogelijkheden zien.

Je kunt zelf bepalen waar voor jou het begin van de track begint. Sla je het intro over of wil je beginnen in een break, je kunt dit aangeven door het maken van één of meerdere cue points. Hoe maak je nu een cue point en waar is dat goed voor, we leggen het je allemaal uit.

Het maken van een loop is niet moeilijk als je weet hoe het werkt! Loops kunnen je redden in je set en je kunt er de leukste dingen mee uithalen. Je kunt loops van te voren maken ‘on the fly’ of terwijl je met je set bezig bent. We leren tijdens je dj les loops maken, gebruiken en er creatief mee om te gaan

Het gebruik van effecten kan een belangrijk onderdeel zijn van je mix. Effecten moet je leren gebruiken en niet misbruiken. De basis effecten die op de mixers zitten leggen we helemaal uit. We laten ze horen, vertellen waar je ze kunt gebruiken en in combinatie met welke muziek of overgang ze het beste overkomen. Natuurlijk bepaal jij straks zelf hoe je ze gaat toepassen.

Als DJ kom je natuurlijk in aanraking met verschillende muziekstijlen. Nu kan het zijn dat je al een voorkeur hebt maar het is belangrijk om te weten wat voor stijlen muziek er allemaal zijn. Met deze kennis ga je meer begrijpen van muziek in het algemeen en ben je beter in staat om een goede set neer te zetten.

Rekordbox is al jaren voor de meeste DJ’s het toonaangevende programma om je muziek mee te organiseren en je set mee samen te stellen. Het is belangrijk om je tracks goed te organiseren en wij gaan je de basis uitleggen hoe je dit kunt doen.