FAQ items aan het laden...

Wat ga je allemaal leren

Voordat je aan de slag kunt moet je wel weten waar alle knoppen voor zijn en waar je ze kunt vinden. We lopen de belangrijkste zaken met je door en we leggen uit wat je er mee kunt doen. We laten je de verschillen zien tussen alle mixers, spelers en controllers zodat je straks zonder problemen je weg weet te vinden op alle apparatuur

Twee tracks gelijk laten lopen noemen we beatmatchen. Je moet leren tellen en we leren je hoe muziek in elkaar zit zodat je op het juiste punt kunt instarten. Met de huidige apparatuur en alle hulpmiddelen lijkt dit een koud kunstje maar gaande weg halen wij de hulpmiddelen weg en leren we je luisteren naar de muziek en gaan we beatmatchen op gehoor. We gebruiken geen sync.

Zodra je snapt wat beatmatchen is kun je aan de slag met mixen. Twee of meerdere tracks door elkaar heen lijkt niet zo moeilijk maar je moet met aantal zaken rekening houden. We leggen uit hoe je het beste een mix kunt maken en we laten je de verschillende mogelijkheden zien.

Het gebruik van effecten kan een belangrijk onderdeel zijn van je mix. Effecten moet je leren gebruiken en niet misbruiken. De basis effecten die op de mixers zitten leggen we helemaal uit. We laten ze horen, vertellen waar je ze kunt gebruiken en in combinatie met welke muziek of overgang ze het beste overkomen. Natuurlijk bepaal jij straks zelf hoe je ze gaat toepassen.

Het maken van een loop is niet moeilijk…als je weet hoe het werkt! Loops kunnen je redden in je set en je kunt er de leukste dingen mee uithalen. Je kunt loops van te voren maken ‘on the fly’ of terwijl je met je set bezig bent. We leren je loops maken, gebruiken en er creatief mee om te gaan

Als DJ kom je natuurlijk in aanraking met verschillende muziekstijlen. Nu kan het zijn dat je al een voorkeur hebt maar het is belangrijk om te weten wat voor stijlen muziek er allemaal zijn. Met deze kennis ga je meer begrijpen van muziek in het algemeen en ben je beter in staat om een goede set neer te zetten.

DJ les is leuk!

Ben jij de eerst volgende grootheid van de Nederlandse DJ-scene? Kom het bij ons ontdekken tijdens de speciale DJ-lessen voor kinderen. Net als bij gitaarles of pianoles leren wij je alles over ritmes, tempo, akkoorden en muziekstijlen. Maar daar stopt een DJ niet! Je leert hoe je moet beatmatchen en mixen op de beste en nieuwste DJ-apparatuur van Pioneer DJ. Je ontdekt hoe belangrijk de opbouw van een nummer is, en in overleg maken we zelfs een start met het produceren van je eigen muziek. Een onmisbaar deel van het DJ-vak. Zoals met ieder instrument moet ook een DJ elke dag blijven oefenen. Gelukkig leren wij je mixen op een hoofdtelefoon zodat je thuis in stilte onze leuke en uitdagende huiswerkopdrachten kunt maken.

EXTRA

Onder begeleiding van ervaren, gecertificeerde docenten leer je het DJ-vak kennen. Je kunt op elk moment beginnen en je voortgang houden we bij. De eerste keer is altijd spannend, daarom is deze les altijd privé. Daarna kan het zijn dat je samen met één iemand anders les krijgt. Voor de kinderen geloven wij niet in groepslessen waar er weinig persoonlijke aandacht is en de kinderen al snel hun concentratie kwijt zijn.
Wacht nog even met dj apparatuur aanschaffen, volg eerst een paar lessen, kijk of dit wat voor je is en dan willen wij je graag adviseren over welke dj apparatuur je zou kunnen aanschaffen.
Voor ouders is er natuurlijk koffie, thee en internet aanwezig.

• Prijs: € 25,- per uur
  • Lestijden: tussen 12:00 en 18:00 uur