Produceren voor kinderen

HOOFDONDERWERPEN

Om muziek te kunnen maken met Ableton Live moet je eerst weten hoe het programma werkt. De eerste lessen besteden we dus ruimschoots aandacht aan uitleg over dit programma hoe je er mee kunt werken. Elke les komt er weer een klein stukje informatie bij zodat je al snel ook thuis aan de slag kunt met het maken van je eigen opzetjes.

Tijdens de lessen werk je steeds aan een opzet van een track in je eigen stijl. Gaande weg krijg je steeds meer kennis en zal je merken dat je track steeds meer vorm en inhoud gaat krijgen. Uiteindelijk heb je een opzet van een eigen track in je eigen stijl en kun je zelf thuis steeds aan de slag met deze track uit te bouwen en ga je er in de les mee verder.

Veel dance muziek is tegenwoordig instrumentaal maar het kan soms heel verrassend zijn als er dan vocalen van een andere track bij passen. Je moet dan wel weten of iets vals is en hoe je deze vocalen in je mix krijgt. Hoe kom je aan deze vocalen en mag je dit eigenlijk wel gebruiken? Komt allemaal goed, we hebben de antwoorden voor je!

Je moet weten hoe muziek in elkaar zit en hoe je muziektheorie kunt gebruiken om betere ritmes en melodieën te maken. Al spelende leer je het keyboard gebruiken, en maak je kennis met toonladders, akkoorden en toonhoogte. We gaan verschillende ritmes uitleggen en muziek ontleden. We gaan je geen noten leren lezen of pianoles geven.

Bij sommige nummers zou je net even een ander ritme er bij willen hebben of net even de break iets langer of ergens anders willen plaatsen. Geen probleem! Met het maken van een remix of een bootleg leren we je om er jouw eigen draai aan te geven. Dit kan op verschillende manieren en we leggen ze aan je uit zodat de tracks net even iets anders klinken.

Als je zo ver bent dat je Ableton Live redelijk onder de knie hebt en je maakt netjes je huiswerk, dan gaan we aan de slag met het produceren van je eigen muziek. Hier komt behoorlijk veel bij kijken! Mixen, EQ, arrangeren, eigen geluiden maken, masteren en nog veel en veel meer. Gelukkig doen we niet alles in 1 les en nemen we hier de tijd voor.

DE MODERNE MUZIEKLES

Een begin maak je niet vroeg genoeg. Daarom geven wij de jongste creatieveling de kans zich te ontwikkelen in het produceren van elektronische muziek. Je gaat werken met het programma Ableton Live en hiermee leg je de basis voor je eigen producties. Elektronische muziek wordt gemaakt op de computer. Daarom is het raadzaam om je eigen laptop mee te nemen. Heb je geen eigen laptop? Laat dit ons weten, dan zorgen wij dat er eentje voor je klaar staat tijdens de les.

EXTRA

Onder begeleiding van ervaren, gecertificeerde docenten leer je het producer vak kennen. Je kunt op elk moment beginnen en je voortgang houden we bij. De eerste keer is altijd spannend, daarom is deze les altijd privé. Daarna kan het zijn dat je samen met één iemand anders les krijgt.
Voor ouders is er natuurlijk koffie, thee en internet aanwezig.

INFORMATIE

  • Prijs: € 40,- per uur
  • Lestijden: tussen 12:00 en 18:00 uur
  • Aantal lesuren: 1 of max 2 uur les
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar t/m 15 jaar
  • Instappen kan meteen!
  • Geen abonnement, afspreken per les
  • Stoppen met les kan op elk moment*

    (wel eerst je 10 lessenkaart afmaken als je deze hebt)
*Op alle opleidingen en trainingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

STARTDATA

Zaterdag tussen 12:00 en 18:00 uur
Zaterdag tussen 12:00 en 18:00 uur