INTRODUCTIE

Als je elektronische muziek wilt produceren en behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding, dan kies je voor de Electronic Music Producer opleiding van de Pioneer Pro DJ School. Je krijgt les op de manier waar de Pioneer Pro DJ School bekend om staat: kleine groepen en dus veel persoonlijke aandacht. Jouw muziek staat centraal tijdens de opleiding, ongeacht je muziekstijl. Met dit samenhangende lesprogramma werk je intensief en praktijkgericht aan het produceren van je eigen tracks.

HOOFDONDERWERPEN

• Compleet overzicht van Ableton Live

• Produceren van je eigen tracks

• Sounddesign met synthesizers en samplers

• Analyseren van muziek

• Mixing en mastering

• Toonladders, akkoorden en akkoordenprogressies

• Live optreden met Ableton Live en Push

• Promotie en gebruik van social media

• BUMA / STEMRA en contracten

• Maken van een goede demo en labels benaderen

PRODUCEREN

Je leert tijdens de opleiding werken met Ableton Live en ontdekt wat er komt kijken bij het produceren van tracks. De muziektheorie lessen helpen je bij het maken van dragende baslijnen, stuwende ritmes en logische akkoordenprogressies. De synthese- en sounddesignlessen behandelen veel gebruikte technieken, zodat je daarna je eigen unieke geluiden kunt maken. Natuurlijk leer je ook wat er nodig is om je eindmix goed te laten klinken en krijg je begeleiding om jouw tracks naar een release-waardig niveau te tillen.

• Zelf tracks maken

• Werken met EQ, compressie en galm

• Zelf geluiden maken met subtractieve synthese

• Sneller tracks maken door muziektheorie

• Akoestiek

• Je eigen tracks masteren

• Eerlijke blik op de muziekindustrie

EXTRA

De lessen worden gegeven door Ableton Live gecertifeerde leraren die zelf elektronische muziek maken en uitbrengen. Hun begeleiding is er op gericht je de stof te laten begrijpen en toe te passen in je eigen muziek. Je leraren staan dan ook altijd klaar om je vragen te beantwoorden, ook buiten de lessen om. Omdat je alleen maar leert door te doen, krijg je in de les veel praktische opdrachten en krijg je huiswerk mee.

• Prijs: € 2999,-
  • Aantal termijnen: 3x € 999,66
  • Gratis Ableton Live 10 Suite: ter waarde van € 599,-
  • Ingangseisen: geen (enige kennis van een computer is wel aan te raden)
  • Aantal lesdagen: 36
  • Lestijden: 19:00 t/m 22:00 uur
  • Maximaal aantal studenten: 10
*Op alle opleidingen en trainingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

STARTDATA

• Dinsdag 16-01-2018, Amsterdam Volgeboekt