Draaien met vinyl

HOOFDONDERWERPEN

Een draaitafel is anders dan een CD speler. Je hebt veel minder hulpmiddelen en mogelijkheden. Natuurlijk, beatmatchen blijft beatmatchen maar je zult merken dat je hele andere skills nodig hebt. Het is een ander gevoel en je hebt andere technieken nodig. Een goede uitleg is dus van belang!

Beatmatchen blijft beatmatchen….of toch niet! Natuurlijk, in de basis blijft het exact hetzelfde maar bij het draaien met vinyl komt het nog meer aan op het gebruik van je oren. Je hebt geen hulpmiddelen op een schermpje en je kunt geen gebruik maken van bvb Rekordbox. Beatmatchen met vinyl is een kunst! We gaan je proberen het gevoel te geven, hoe stuur ik bij en hoe rem ik af, hoe ga ik om met de pitch controle en hoe combineer is deze handelingen.

Ook het mixen met vinyl is heel anders dan digitaal draaien. Geen loops, geen cue points en weinig extra mogelijkheden. Is het daarom minder leuk? nee! zeker niet. Het vergt een andere kijk op mixen en het laat je weer creatief kijken naar het mix proces. Wij laten je de verschillen zien en we geven je tips over het mixen met vinyl.

MAAK JEZELF ECHT COMPLEET

Ben je al een tijdje bezig met het DJ vak maar wil je graag weten hoe je nu met vinyl moet draaien? Dan is dit de training die je zou moeten volgen.

EXTRA

Draaien met vinyl is weer helemaal terug en vergt een andere techniek dan het draaien met cd spelers of controller. Je kunt geen loopjes maken, er zit (geen) computer in je draaitafel, niet even snel naar een cue point gaan, geen mastertempo aanzetten en beatmatchen van platen is ineens een stuk lastiger en anders, je hebt gewoon minder hulpmiddelen en het komt echt op je Skills aan! Op het internet lees je vaak dat alleen echte DJ’s met vinyl draaien, natuurlijk vinden we dat een onzin uitspraak maar het maakt je wel completer als DJ en het geeft je een heel ander inzicht in het vak. Daarnaast is het ook nog eens enorm leuk!

INFORMATIE

  • Prijs: € 285,-

  • Aantal lesdagen: 3

  • Lestijden: in overleg

  • Gratis oefen uren: 120+

  • Maximaal aantal studenten: 2

  • Lesdagen Amersfoort: in overleg

*Op alle opleidingen en trainingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

STARTDATA

Je mag zelf bepalen wanneer je deze training wil komen volgen.

Mail naar: info@prodjschool.nl en maak een afspraak.